De la mic la mare, cu toții ne bucurăm de sărbătorile de iarnă din plin: de la entuziasmul deschiderii cadourilor, bucuria împodobirii bradului, și până la prepararea mâncărurilor tradiționale. Când vine vorba de preparatele tradiționale de Crăciun și Anul Nou, știm că cei mici nu sunt cei mai infocați “degustători” ale acestora, astfel că este nevoie să aduci bucuria la masa și pe gustul lor.
Venim cu 3 inspirații pentru pitici și credem cu tărie că le vor savura cu veselie și îți sugerăm să le pregătești împreună cu ei: va fi mare distracție. 😊
Nu este tocmai Olaf, dar este la fel de distractiv ca el, și în plus, este și delicios. Avem și un brăduț “decorat” cu rulouri delicioase de mozzarella yo-yo și pitici Rudolf haioși.
Descarcă rețeta
INGREDIENTE
Brânză calcică Igluul de lapte
Afine
Morcovi
Măsline
Căpșuni
Afine
Merișoare
Biscuiți
Covrigei
Cașcaval Nasturii Lunii
Mozzarella yo-yo
Roșii cherry
Banane
Brânză calcică Fantomele de brânză
Bomboane decorative
MOD DE PREPARARE
APERITIV OM DE ZĂPADĂ
Ia o bucată de brânză calcică Igluul de lapte și tai-o în trei. Pune câteva afine pe post de nasturi, taie o bucată mică de morcov pe post de nas și taie o măslină cubulețe, din care să îi faci ochii omului de zăpadă. Pune-i și o căciuliță din căpșuni, apoi fă decorul. Pune de jur împrejurul lui: struguri, afine, merișoare, biscuiți, covrigei și steluțe de cașcaval Nasturii Lunii.
PLATOU BRĂDUȚ CU YO-YO
În perioada sărbătorilor găsești în magazine tot soiul de decorațiuni și produse cu tematică de Crăciun. Noi am ales un platou în formă de brăduț, pe care l-am “împodobit” cu măsline, mozzarella yo-yo și roșii cherry. Simplu și delicios, nu?
PITICI RUDOLF
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a fi creativ în bucătărie. Taie o banană pe jumătate, înfige un băț de frigărui în mijloc. Fă-i “părul” din fantome de brânză și pune-i căciulă din căpșuni. Pentru ochi și năsuc am folosit bomboane decorative. Simpatici, nu-i așa?