PLATOU CU LEGUME ȘI BRÂNZĂ CALCICĂ PENTRU COPII

Fie că îl pregătești pentru o zi specială sau chiar pentru grătarul din weekend, acest platou de legume cu brânză calcică și hummus este o modalitate delicioasă de a-i împrieteni pe cei mici cu legumele. 🤭

Beneficiile nutriționale ale unui platou de legume cu brânză de calciu

Asigurarea dozei zilnice de nutrienți a copiilor poate fi o provocare. Cu toate acestea, un platou de legume asociat cu brânză bogată în calciu poate fi o soluție încântătoare. Plin de vitamine și minerale esențiale, un astfel de platou nu este doar colorat, ci și o sursă de sănătate.

Vitamine și minerale esențiale

Legumele sunt multivitaminele naturii. Morcovii, bogați în beta-caroten, susțin o vedere optimă. Ardeii grași oferă o doză mare de vitamina C, întărind sistemul imunitar. Castraveții sunt bogați în nutrienți și au efect antioxidant. Fiecare legumă aduce un set unic de nutrienți la masă, asigurând un aport echilibrat din ceea ce au nevoie organismele în creștere.

 
Importanța calciului pentru copiii în creștere

Calciul este piatra de temelie a oaselor și a dinților puternici. Este deosebit de vital pentru copiii al căror corp se află în faza de creștere rapidă. Fantomele de brânză nu doar asigură doza necesară de calciu, dar și fac acest platou mai distractive pentru copii.

Descarcă rețeta
platou cu legume și brânză calcică Delaco Junior

INGREDIENTE

  • morcovi
  • ardei gras în trei culori
  • brânză calcică Fantomele de brânză
  • roșii cherry
  • castraveți
  • hummus

MOD DE PREPARARE

Taie morcovii în formă de bețigașe și ardeii grași julienne. Feliază castraveții și taie pe jumătate roșiile cherry. Pregătește câteva frigărui din Fantome de brânză și jumătăți de roșii cherry. Pune într-un bol hummus făcut în casă sau cumpărat. Poți pregăti platoul după modelul nostru sau după imaginația ta.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial