TIRAMISU PENTRU COPII

Părinți, vă prezentăm varinta de tiramisu pentru copii 🥰- cremos, fără alcool, fără cafea și fără ouă. Este un desert delicios pentru cei mici, perfect pentru orice perioadă a anului. Această versiune folosește Igluul de lapte, brânză albă calcică, miere, lapte și alte câteva ingrediente, pentru a crea un răsfăț atât delicios, cât și hrănitor. În plus, este suficient de simplu de făcut încât pot și mâinile “mici” să ajute în bucătărie. Copii vor fi încântați de straturile cremoase din brânză calcică, așezate între pișcoturile moi și zemoase.

 

De ce să prepari acest desert pentru pitici:

Ingredient neobișnuit: pudră de roșcove

Pudra de roșcove este o alternativă fantastică la cacao, în special pentru copii. Este în mod natural dulce, fără cofeină și bogată în fibre, ceea ce o face mai ușor de digerat. Conține, de asemenea, vitamine și minerale esențiale precum calciu, potasiu și fier, contribuind la nevoile nutriționale ale copiilor.

Adaosuri nutritive

Crema este făcută din iaurt grecesc și brânză calcică, o sursă excelentă de calciu, esențială pentru oase și dinți puternice.

Mierea este un îndulcitor natural, care adaugă un plus de aromă si are proprietăți antibacteriene.

Bunătăți de casă

Făcând acest tiramisu acasă, ai control complet asupra ingredientelor, asigurându-te că nu există aditivi artificiali sau zaharuri excesive. Deserturile de casă pot fi adaptate preferințelor copilului tău., făcându-le o opțiune mai sănătoasă în comparație cu deserturile din comerț.

Descarcă rețeta
tiramisu pentru copii

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 16 pișcoturi, 150ml lapte cald, 3 lingurițe pudră de carob, 2 lingurițe de miere.
  • Pentru cremă: 2 cutii de brânză calcică Igluul de lapte, 150ml iaurt/ iaurt grecesc, 1 linguriță extract de vanilie, 60ml de miere 
  • Pentru decor: 2 linguri pudră de carob, 1 cutie brânză calcică Fantomele de brânză, 6 capșuni proaspete

MOD DE PREPARARE

Într-un blender, mixează toate ingredientele pentru crema până când obții un amestec omogen.

Așază într-o tavă sau caserolă un strat de pișcoturi bine înmuiate în amestecul de lapte cald, miere și carob. Toarnă jumătate din cremă peste primul strat. Pune apoi încă un rând de picșoturi însiropate, apoi încă un strat de cremă. Decorează cu pudra de carob, căpșuni și fantome de brânză.

Lasă la frigider pentru 3-4 ore (suficient cât să nu dea cei mici  “iama” în frigider 😆)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial