Floricele cu gem și brânză calcică

Bine ai venit în bucătăria noastră, unde magia și deliciile înfloresc! Astăzi, îți împărtășim o rețetă care va deveni favorita familiei -floricele umplute cu gem și brânză calcică pentru copii. Aluat fraged tăiat în formă de floare, umplut în mijloc cu gemul sau dulceața preferată de copii, peste care pui o fantomă jucăușă din brânză calcică. Fantomele de brânză adaugă o notă distractivă desertului, pe care copii o vor adora. Acest desert este mai mult decât o gustare dulce pentru copii; înseamnă bucurie, nutriție și creativitate într-o singură farfurie.

În plus, este o rețetă suficient de simplă pentru ca copiii să se alăture distracției de a o prepara. Fie că este vorba de modelarea florilor sau tăierea aluatului în alte forme distractive, de umplerea cu gem sau de așezarea fantomelor de brânză, există o sarcină pentru fiecare mic bucătar din casa ta. Este o modalitate minunată de a petrece timp împreună, învățându-ți copiii bucuria de a “bucătări”.

Descarcă rețeta
floricele cu jem și brânză calcică Fantomele de branza

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj

  • 1 ou
  • gemul preferat

  • Brânză calcică Fantomele de brânză

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Întinde aluatul și decupează-l cu ajutorul unei forme. Pentru această rețetă am folosit o formă de floare, dar poți folosi și alte forme pe care le ai la îndemână sau pe care le vrea juniorul tău.

Jumătate din formele decupate trebuie să aibă și un mic spațiu în mijloc, în care vom așeza, ulterior, gemul și brânzica.

Montează floricelele: decupează foietajul în formă de floare, iar la o jumătate din acestea decupează și un cerc în mijoc. Pune un strat de floare întreagă și deasupra pune o floarea taiată în mijloc. Pune-le în tavă pe o hârtie de copt, unge formele cu un ou bătut și coace la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

După ce s-au copt, umple spațiul din mijloc cu gem, peste care adăugăm o fantomă de brânzică.

La final, dacă dorești, poți pudra cu puțin zahăr.

Drăgălașe și delicioase, nu-i așa?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial