Transformă banalul piept de pui într-un preparat delicios pentru copii: piept de pui în crustă de cașcaval Delaco Junior. Această rețetă poate fi foarte utilă pentru zilele aglomerate din timpul săptămânii, când vii târziu de la servici și trebuie să gătești și cina sau prânzul pentru mâine. Pe lângă faptul că este gata în mai puțin de 1h, această rețetă este savuroasă și va fi pe placul tuturor. Astfel, vă veți putea bucura de o cină gustoasă în familie.
În plus, pieptul de pui în crustă de cașcaval este o alegere fantastică pentru copii din 5 motive :
Un plus de aromă și textură: cașcavalul adaugă o aromă bogată preparatului și creează o crustă savuroasă puiului, ceea ce îl face mai apetisant. Copiii sunt adesea atrași de mâncăruri cu texturi interesante, iar crusta de cașcaval poate face masa mai atrăgătoare.
Crește aportul de calciu: Brânza este o sursă excelentă de calciu, care este esențială pentru creșterea oaselor și a dinților. Adăugarea cașcavalului în această rețetă ajută la creșterea aportului zilnic de calciu.
Mai multe proteine și grăsimi sănătoase: Cașcavalul oferă un plus de proteine și grăsimi sănătoase, care contribuie la nivelul de sațietate al mesei. Așadar, este o alegere care susține nivelul de energie al copiilor.
Este crispy în mod sănătos: cașcavalul răzuit deasupra puiului conferă un aspect distractiv și crocant și poate fi o alternativă excelentă și mai sănătoasă la puiul prăjit pane.
Ușor de combinat cu legume: această rețetă de pui poate fi asociată cu piure de cartofi, morcovi sau fasole verde astfel că îi încurajezi pe cei mici să mănânce și legume.
Unge cu puțin ulei sau unt o tavă. Asezonează bucățile de pui cu sare și oregano. Amestecă pesmetul și cașcavalul răzuit Delaco Nasturii Lunii pe o farfurie întinsă. Unge fiecare bucată de piept de pui cu unt topit, pe ambele părți, apoi dă-le prin amestecul de pesmet și cașcaval răzuit.
Așază pieptul de pui în tavă, unul lângă altul. Mai presară puțin pesmet și cașcaval deasupra, apoi pune tava în cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade C.