Crăciunul trebuie să fie magic, savuros și plin de zâmbete și ce aduce bucurie copiilor (după cadouri, bineînțeles 😄) dacă nu un desert apetisant și distractiv?
Aceste brownies de Crăciun adorabile, acoperite cu glazură cremoasă, se pot transforma în căciula emblematică a lui Moș Crăciun sau într-un gnom capricios, cu doar câteva note festive. Ușor de făcut și o bucurie de decorat, această rețetă îmbină arome delicioase cu veselia sărbătorilor.
Strat pufos de negresă, acoperit cu o cremă catifelată din cremă de brânză și o căpșună aromată, căciulițele și gnomii de Crăciun vor îndulci atât privirile cât și micile burtici. 🥰.
Ești gata să creezi o magie comestibilă de sărbători?
Încălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește o formă pentru brioșe.
Într-un bol, mixează pentru 2 minute, untul, zahărul, praful sare, esență de vanilie și oul. Adaugă ciocolată topită, apoi făina și cacao. Amestecă bine și împarte compoziția în tava unsă cu puțin ulei. Coace la 180 de grade pentru 20-25 de minute apoi lasă-le la răcit.
Pentru cremă, mixează bine crema de brânză, frișca lichidă și mierea după gust, până obții o compoziție fermă. Pune puțin cremă peste bucățile de brownie, așază peste căpșuni, și ornează vârful căpșunilor cu puțină cremă. Pentru gnomi, pune puțină cremă și pe laterală pentru a-i crea barba și pune o bomboană ca în imagine.