Biscuiți de Crăciun cu glazură din cremă de brânză
Miros de portocală și veselie specială- este momentul pregătirii desertului preferat al Moșului: biscuiți de Crăciun. Fragezi, aromați și mai ales haioși, biscuiții sunt ușor de preparat, iar copii se vor bucura atât aspect, cât și de gust.
Este ceva special în mirosul de portocale, parcă spune “Crăciunul este aici” ! Pune această aromă într-un desert care se poate transforma într-o tradiție de Crăciun. Voi, părinții, pregătiți și coaceți biscuiții, faceți glazura și lăsați-le copiilor cea mai distractivă parte : decorarea. Este momentul în care își pot manifesta creativitatea și cu siguranță se va lăsa cu chicote de râs. Glazura făcută din cremă de brânză Delaco Junior, miere și colorant alimentar este fină, aerată și ușor de folosit.
Cu siguranță copii ard de nerăbdare să vină Moșu’ și trebuie așteptat așa cum se cuvine. Așa că start la prăjiturit și distracție plăcută la decorat!
Descarcă rețeta
INGREDIENTE
150g făină
100g unt moale
un praf de sare
1 ou
esență de portocale
1/2 linguriță praf de copt
70g zahăr pudră
Glazură: 150g cremă de brânză cu smântână Delaco Junior, miere dupa gust, colorant
MOD DE PREPARARE
Într-un robot de bucătărie, adaugă ingredientele pentru fursecuri. Poți amesteca și manual ingredientele, dar asigură-te că obții un aluat moale dar omogen. Rulezază-l precum un sul și învelește-l în folie alimentară, apoi pune-l la rece pentru 1h.
Pornește cuptorul la 180 de grade. Decupează biscuiții la dimensiunea dorită și așază-i în tava cu hârtie de copt. Coace-i pentru 13-15 minute apoi lasă-le la răcit.
Pentru cremă, amestecă crema de brânză cu mierea. Împarte în 2-3 boluri mici și colorează cu puțin colorant. Decorează biscuiții după bunul plac.