După cadourile primite de la Moș Crăciun, unul dintre cele mai plăcute momente ale sărbătorilor de iarnă de către cei mici este pregătirea sau gustarea biscuiților de Crăciun. De la decuparea formelor specifice până la decorarea cu glazură și bombonele, entuziasmul pregătirii acestora este mereu la cote mari. Ne-am asigurat că această rețetă este ușor de făcut, nu necesită multe ingrediente, iar fursecurile sunt fragede și pufoase datorită cremei de brânză din compoziție.
Așadar, dragi mămici, creați cele mai gustoase amintiri împreună cu cei mici și așteptați-l pe Moșu’ așa cum se cuvine: cu biscuiți deliciosi, pregătiți cu veselie și entuziasm. A se savura alături de un pahar de lapte cald. Mmmm…delicioși!
Descarcă rețeta
INGREDIENTE
150g unt
80g zahăr pudră
o lunguriță de condimente pentru turta dulce
1 plic de zahăr vanilat
esență de vanilie
coajă de portocală
7g praf de copt
1 ou
360g făină
4 cubulețe de cremă de brânză
Pentru cremă: cremă de brânză și cremă de ciocolată tartinabilă
MOD DE PREPARARE
Într-un bol încăpător, amestecă untul moale, împreună cu zahărul, condimentele pentru turtă dulce, esență de vanilie și coaja de portocale. Adugă oul și amestecă bine. Spre final, adaugă făina amestecată cu praful de copt si amestecă din nou. La final adaugă crema de brânză și frământă până obții un aluat. Întinde aluatul într-o foaie nu foarte subțire. Decupează fursecurile cu ajutorul unor forme. Așază fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 12-15 minute, în funcție de grosimea lor. Ele sunt coapte în momentul în care baza lor capăta o culoare aurie. Lasă-le la răcit și la final pudrează-le cu zahăr pudră. Daca vouă sau celor mici vă plac fursecurile cu cremă, atunci amestecați câteva cubulețe de cremă de brânză cu puțină cremă de ciocolată tartinabilă. Fursecurile se păstrează foarte bine într-o cutie închisă ermetic.