Gofre din cartofi dulci cu brânză calcică și fructe – rețetă sănătoasă pentru copii
Pancakes sau gofre – din ce echipă sunt copiii tăi? Dacă sunt în echipa gofrelor, trebuie să încerci această rețetă de gofre din cartofi dulci cu topping de brânză calcică Delaco Junior.🧇
Cartofii dulci sunt printre cele mai sănătoase legume – bogați în fibre, betacaroten, vitamina C și antioxidanți. Iar făina integrală adaugă un plus de fibre și energie de durată. Rezultatul? Gofre crocante la exterior, pufoase în interior, cu o nuanță portocalie frumoasă și o dulceață naturală care nu are nevoie de zahăr.
Aceste gofre nu conțin zahăr; au o dulceață naturală de la cartoful dulce, dar poți adăuga puțin sirop de arțar sau fructe pentru un plus de dulceață. Sunt perfecte pentru copiii mici și…mari. În plus, gustul cartofilor nu este proeminent, dar le dă o culoare portocalie minunată și sunt o modalitate grozavă de a deghiza legumele pentru cei pretențioși.
✨ Decorul face totul:
Joacă-te cu brânza calcică Igluul de lapte și Fantomele de brânză, fructe și legume colorate – roșii cherry, căpșuni, baby spanac. Poți crea flori, fețe zâmbitoare sau personaje simpatice. E o activitate perfectă pentru weekend, iar copiii vor mânca cu poftă și cu zâmbetul pe buze.
💡 Știai că…?
Brânza calcică Igluul de lapte și Fantomele de brânză sunt bogate în calciu și proteine, fiind special create pentru copii. Calciul contribuie la dezvoltarea normală a oaselor și a dinților, iar textura moale o face ușor de consumat chiar și de către cei mai mici. Este făcută din 100% ingrediente naturale și are un gust blând, pe placul copiilor. În plus, vine în forme amuzante care transformă masa într-o joacă delicioasă.
INGREDIENTE
- 2 cartofi dulci
- 200g iaurt grecesc
- 3 ouă
- 250g făină
- 10g praf de copt
- 1 lingură ulei de măsline
- Topping: brânză calcică Igluul de lapte și Fantomele de brânză, căpșune, roșii cherry, busuioc
MOD DE PREPARARE
Pune în blender și mixează cartofii dulci, iaurtul grecesc, ouăle, făina, praful de copt și uleiul de masline. Pune câte 2 linguri din amestecul obținut în aparatul de gofre preîncălzit. Coace timp de 3-4 minute, sau până când sunt coapte complet.
Adaugă toppingurile: pentru gofre sărate formează floricele din Fantomele de brânză Delaco Junior, rosii cherry și busuioc, iar pentru gofre dulci sau ca desert, pune topping brânză calcică Igluul de lapte și căpșune (și opțional, și puțină miere).