Mini deserturi, mari bucurii: cheesecake cu brânză calcică și lămâie

Cu Igluul de lapte la îndemână, este ușor să încropești un dulce sănătos pentru cei mici, precum aceste mini cheesecake cu brânză calcică și lămâie. Iar când vine vorba de copii, micile detalii fac toată diferența: ingrediente de calitate, gust iubit de cei mici și beneficii reale pentru dezvoltarea lor.

Cu o textură delicată și un gust delicios, brânza calcică este versatilă, astfel că este ușor de introdus atât în combinații sărate, cât și în deserturi. Cea mai bună modalitate de o utiliza în deserturi este sub formă de cremă, amestecată cu miere și fructe.

Mini cheesecake-urile cu lămâie și brânză calcică Igluul de lapte sunt mai mult decât un desert apetisant. Sunt o sursă de calciu într-o formă preferată de copii și gustoasă. Cu un plus de fantezie, le poți transforma în deserturi de poveste cu ajutorul Fantomelelor de brânză și a unor fructe colorate.

De ce să le pregătești acasă?

Știi exact ce conțin – fără aditivi, doar ingrediente simple, naturale și pline de gust.
🧠 Susții dezvoltarea lor – brânza calcică contribuie la oase puternice și conferă energie în porții mici.
👨‍👩‍👧 Devine o activitate în familie – copilul tău poate decora desertul, alegând fructele și punând fantomițele pe fiecare cheesecake.
😋 Arată ca din vitrina unei cofetării, dar sunt făcute chiar de tine!

Descarcă rețeta
desert pentru copii mini cheesecake pentru copii cu branza calcica Delaco Junior

INGREDIENTE

  • 120g biscuiți de ovăz
  • 3 curmale
  • 50g unt topit
  • 280g brânză calcică Igluul de Lapte Delaco Junior
  • 80g iaurt grecesc
  • 2 linguri miere
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Fructe de pădure, Fantomele de Brânză Delaco Junior pentru decor

MOD DE PREPARARE

Pregătește o formă de copt pentru brioșe și așază formele de hârtie. Pune biscuiții de ovăz în robotul de bucătărie și mixează până obții o textură fină. Adaugă curmalele și untul topit și mixează din nou pentru a omogeniza compoziția. Ia 2-3 lingurițe din aluatul obținut și pune în fiecare chesă de brioșă. Apasă pentru a tasa baza cheesecake-ului. Coace pentru 5 minute la 180 grade C sau bagă tava la congelator, pentru 30 de minute (varianta no bake).

Într-un blender, amestecă brânza calcica Igluul de lapte, iaurtul grecesc, zeama și coaja de lămâie, mierea și mixează până obții o compoziție cremoasă. Adaugă 2 linguri de cremă peste fiecare bază de biscuiți. Pune la frigider micile delicii cel puțin 6 ore. Decorează cu fructe, coajă de lămâie și fantomițe de brânză.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial