Din tărâmul gustărilor delicioase pentru copii, puține lucruri pot rivaliza cu farmecul și versatilitatea unor brioșe. Într-o perioadă în care gustarea sănătoasă este primordială, explorarea unor rețete inventive ca acestea devine nu doar o aventură culinară, ci și un mijloc de a ne asigura că micuții noștri primesc nutriția de care au nevoie într-un mod distractiv și aromat.
Venirea primăverii ne-a inspirat să profităm de prospețimea legumelor de sezon și să pregătim aceste brioșe cu spanac, roșii și brânză calcică.
Descarcă rețeta
INGREDIENTE
Pentru aluat:
4 ouă
4 linguri de iaurt grecesc sau smântână
5g praf de copt
sare și piper după gust
100g de spanac proaspăt sau congelat
100g brânza preferată rasă sau sfărâmată
30g unt sau 30ml ulei de măsline
Pentru topping:
150g cremă de brânză (puteți folosi și alt topping cremos preferat de cei mici: iaurt grecesc, brânză cottage, sos de roșii sau pesto)
2 cutii de Fantome de brânză Delaco Junior
10-12 roșii cherry
Ierburi proaspete precum busuioc, pătrunjel sau mărar
1-2 lingurițe ulei de măsline pentru uns formele de brioșe
MOD DE PREPARARE
Amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un mixer până când obții o compoziție cremoasă și omogenă. Dacă aluatul este prea tare mai poți adăuga puțin iaurt, sau dacă este prea lichid, puțină făină; trebuie să aibă consistența unui aluat de chec.
Toarnă câte 2-3 linguri din acest aluat în forme de brioșe, pe care le-ai uns în prealabil cu uleiul de măsline.
Dă-le la cuptor timp de 20 de minute la 180C.
Lasă să se răcească și decorează cu toppingul de cremă de brânză preferat. În această rețetă am folosit cremă de brânză cuburi Delaco Junior.
După ce ai decorat, pune în mijlocul fiecărei brioșe o roșie cherry.
În jurul roșiilor cherry pune Fantomele de brânză pe post de petale, pentru a crea margaretele.
Pune și câteva funze de busuioc, pătrunjel sau mărar pentru a completa aspectul de floare.